Iubiti pisicile si sunteti posesorii unor astfel de tovarasi de viata prietenosi si adorabili? Ei bine, aflati ca dragalasele feline sunt mult mai mult decat niste simple animale de companie pufoase si jucause. Studiile stiintifice au demonstrat ca pisicile au un efect terapeutic incredibil asupra persoanelor care sufera de anumite afectiuni.
In urma unei cercetari elaborate desfasurate de Institutul pentru infarct al Universitatii Minnesota, din Minneapolis, pe o perioada de 10 ani, asupra a 4.000 de subiecti din America, oamenii de stiinta au ajuns la cateva concluzii surprinzatoare legate de puterea terapeutica a pisicilor. Dintre toti participantii la experiment, cei care erau posesori de pisici aveau o inima mai sanatoasa si prezentau un risc de deces din cauza unui atac de cord cu pana la 30% mai mic fata de cei care nu aveau o pisica pe post de animal de companie.
Un alt studiu aparut in publicatia Scientific American scoate la iveala faptul ca torsul pisicilor are un tipar consistent si o frecventa (situata intre 25 HZ si 150 HZ) ce contribuie la sanatatea oaselor. Astfel, cand avem o pisica fericita, avem si un sistem osos puternic.
Mai mult decat atat, alte studii au descoperit ca posesorii acestor feline adorabile sunt mult mai putin predispusi aparitiei starilor de depresie, problemelor cu tensiunea arteriala sau cresterii nivelurilor de trigliceride din sange si a colesterolului. Specialistii au mai observat ca aceste animale au un rol important in reducerea mai rapida a febrei si a senzatiilor dureroare ce apar in timpul racelilor sau gripelor.
Pisicile mai ajuta la reducerea nivelului de stres si contribuie la eliberarea, la nivel cerebral, a unui hormon numit oxitocina, denumit si hormonul dragostei si al atasamentului, un hormon benefic pentru sanatatea organismului.